Moderne schuur in landelijk gebied | Brakel

Moderne schuur in landelijk gebied

Locatie: Brakel
Cliënt: 
Privé
Jaar:
 2019 – 2020
Programma: 
Schuur (kantoor, werkruimte, bergruimte, buiten keuken)
Status: 
Bouwaanvraag


Een moderne schuur in landelijk gebied. De glooiende lijnen van het landelijk gebied spelen met de strakke lijnen van de moderne schuur.

Om de maximale hoogte van de te verbouwen schuur maximaal te benutten is er gekozen om het mansardedak van de woning terug te laten komen op de schuur. Deze vorm zorgt voor meer ruimte op de eerste verdieping. Zodat hier voldoende ruimte beschikbaar is voor een kantoor. Grote raampartijen in het dak zorgen voor veel noordelijk daglicht een prettig licht om in te werken.
De keuken van de woning is door middel van een lange pergola verbonden met de schuur. Zodat er in het Nederlandse weer toch op ieder moment genoten kan worden van de tuin. De pergola benadrukt door middel van het inkaderen het uitzicht van de keuken naar het weiland achter de schuur. Waar het kader ook meteen een dubbele functie heeft als bergruimte.

Brakel乡间别墅扩建改造

业主想要增加自主别墅的使用面积和功能。在政府建造许可的框架下,我们帮助业主把自家的谷仓改造成了集收纳、办公与休闲为一体的空间,并与别墅主体一起形成了一个半私密院落。为了最大程度地利用原谷仓的最大高度,我们决定让房屋的斜屋顶变为两折棚屋, 这种形状为二楼提供了更多空间。 因此,这里有足够的空间用于办公。而 屋顶上的天窗可提供充足的北向日光和令人愉快的光线。


别墅主体内的厨房通过连廊与谷仓相连。在荷兰天气下,业主可以随时享用花园。 连廊通过框架强调了厨房与谷仓围合起来的院落。 在连廊的尽头,通过框景的手法,把别墅后方马场的景色也引入别墅院落的空间体验中。
Meer projecten zoals deze: https://www.studioemw.nl/landelijk-wonen-in-het-groen/
Meer over onze lopende projecten: https://www.facebook.com/Studioemw/

Studio EMW © 2020. All Rights Reserved.