De Gruyterkade ‘s-Hertogenbosch

2016-03-30 Afbeeldingen gruyterkadeAchter de Bossche Gruyter Fabriek staan 2 stenen gebouwtjes er vervallen en zielloos bij. Doel van Werkplaats De Gruyter is om het voormalige volthuis en gashuis te transformeren naar een ontvangstlounge en een clubgebouw aan de Gruyterkade. Als onderdeel van de herontwikkeling van de Spoorzone.

Het volthuis / kanaalhuis is met zijn panoramische uitzicht straks vooral op het water gericht. Het gebouw staat voor de helft boven het water. Vanaf een  steiger is dit kanaalhuis verbonden met een oud platform, waar straks bootjes kunnen aanmeren. Vroeger werd dit betonnen platformpje gebruikt voor de overslag van grondstoffen en goederen. Tegelijkertijd is het gebouw met haar oplopende dak (van het water richting de kade toe) ook op De Gruyter Fabriek gericht. Het gebouw krijgt een flexibele indeling, waardoor het van 3 ruimtes naar 1 grote ruimte omgetoverd kan worden. De entree fungeert straks als ontvangstlounge, ook voor mensen die met de boot komen. Er is ruimte voor presentaties en meetings. Aangekleed in de oorspronkelijke stijl van het gebouw komt het industriële karakter weer tot leven.

Het gashuis / kadehuis is kleiner, maar ook knusser. Het gebouwtje is gericht op het aangrenzende terras van 8 bij 60 meter, direct aan het water. Het is een doe-het-zelf-lounge, waar je met collega’s komt relaxen of elkaar ontmoeten: brainstormen op een creatieve plek. De (creatieve) ondernemers van De Gruyter Fabriek mogen zelf een stukje van het interieur maken. Naar eigen smaak, inzicht en behoefte. Vóór, maar ook dóór de gebruikers dus.

2016-04-04 Afbeelding gruyterkade 4